Selaa vastauksia

Voit rajoittaa näytettävien vastausten joukkoa antamalla hakusanoja ja/tai valitsemalla tietyn aiheen. Hakutulokset päivittyvät, kun painat Päivitä-painiketta. Voit myös valita vastausten järjestyksen sekä yhdellä sivulla näytettävien vastausten lukumäärän.
Hakusana(t):Kysymyksen aihe:
Löytyi 835 vastausta.
 
Sivuja yhteensä 84 :  Alkuun-10... 30313233343536...+10Loppuun

Kysymysnumero: 1066   Aihe:  Muu aihe
ti 13.9.2011

Myöhäisvaiheen borrelioosin hoidon pituus

Minulla (nainen 60v) todettiin vasta-ainekokeiden perusteella borrelioosi, jonka sain punkin puremasta Virossa kesäkuun 2011 viimeisellä viikolla.

Ennen kuin borrelioosi diagnosoitiin ja sain siihen kuuluvan lääkityksen, minulla oli lieviä oireita (lihaskivut, päänsärky) 2 viikkoa ja todella kovia oireita toiset kaksi viikkoa (voimakas sykkiminen päässä, siirtyvät kivut eri puolilla kehoa yms.) Alussa tauti diagnosoitiin virheellisesti vyöruusuksi vaikka kerroin lääkärille punkista iholla ja en saanut oikeaa hoitoa kuin vasta neljän viikon päästä iho-oireiden alkamisesta (punainen rengas iholla).

Minulla on aloitettu 19.8 suonensisäinen keftriaksoni -hoito, jonka pituudeksi on määrätty kaksi viikkoa. Tämän jälkeen hoitoa ei ole suunniteltu jatkettavan tabletteina tai muutenkaan. Olen hoidettava länsi-pohjan keskussairaalassa, jossa borrelioosi tapauksia ja käytännön kokemusta on hyvin vähän johtuen taudin vielä vähäisestä levinnäisyydestä pohjoisessa Suomessa.

Tutkimuksissa esiintyy eriäviä mielipiteitä hoidon pituudesta. Mikä on teidän mielipiteenne, onko hoitoa syytä jatkaa tämän kahden viikon keftriaksoni -hoidon jälkeen ja millä tavalla?

Minulla ei ole muita lääkitystä ja olen ennen tätä ollut hyvässä kunnossa sekä perusterve. Lääkitys alkoi tehoamaan välittömästi sen aloittamisen jälkeen ja tällä hetkellä kun lääkitystä on jatkunut 9 vuorokautta, oloni on kohtuullisen hyvä. Jäljellä on väsymyksen tuntua sekä lievää selkäkipua. Lääkekuuri on suunniteltu loppuvaksi perjantaina 2.9.
Vastaus:
Kysymyksestä ei ilmene oliko selkäydinnesteessä tulehdussoluja mutta kuvatut hermostoperäiset oireet ovat tyypillisiä neuroborrelioosille. Antibioottihoidon ja seurannan suhteen suositellaan konsultoitavaksi borrelioosin hoitoon perehtynyttä infektiolääkäriä. Hoitoon käytetään keftriaksionia, amoksisilliinia ja doksisykliiniä ja hoidon pituus on yleensä 3 viikkoa, ja myös yhdistelmähoitoja käytetään. Koska sairaus saattaa aktivoitua uudelleen, voi antibioottihoidon uusiminen tulla kyseeseen.

Kysymysnumero: 1067   Aihe:  Vauvan odotus
ma 29.8.2011

Hei!
Olen 25-vuotias nainen. Kärsin pahasta paniikkihäiriöstä. Haluaisimme mieheni kanssa yrittää lasta. Mieheni on täysin terve eikä hänellä ole lääkityksiä. Minulla on rivatril 0.5mg jota otan kahdesti päivässä. Uskallammeko lähteä kokeilemaan lapsen tekoa lääkitykseni takia?

Vastaus:
Kiitos kysymyksestä!

Annat kovin vähän tietoja tilanteestasi, mutta vastaan periaatteellisesti, ja toivon, että voit keskustella yksityiskohdista hoitavan lääkärisi kanssa.

Paniikkihäiriö on hyvin yleinen sairaus, eikä se ole este lisääntymiselle. Toivoakseni sairautesi on hyvässä tasapainossa nykyisellä lääkityksellä, ja olet työelämässä. Paniikkihäiriön hoito ja kohtauksia ennaltaehkäisevä hoito on mahdollista toteuttaa tarvittaessa myös raskausaikana. Useimmiten lääkitykseksi valitaan sellaiset yhdisteet, joista on pitkäaikainen kokemus.

Et kerro, kuinka monia lääkkeitä on kokeiltu kohdallasi, ennen kuin nykylääkitykseen päädyttiin, tai onko lääkitys ollut pitkäaikainen. Yleisesti sanoisin, että lapsen teko on sallittu. Suosittelen, että kun raskaustesti näyttää positiivista, ottaisit varhaisesti yhteyttä äitiysneuvolaan. Sieltä tarvittaessa annetaan lähete arvioon äitiyspoliklinikalle, josta annetaan ohjeet raskauden seurantaan ja lääkityksen muutosehdotuksia.

Kysymysnumero: 1064   Aihe:  Vauvan odotus
ma 22.8.2011

Hei!

Olen 26-vuotias ja odotan ensimmäistä lasta. Viikkoja 31+2.
Minulla todettiin ennenaikaisen synnytyksen riski viikolla 26. Kohdunsuu kiiinni, mutta kohdunkaula lyhentynyt 1,5 senttiin ja pehmeä. Sain kortisonit ja viikolla 30 supistuksen estolääkityksen. Adalat oros 30mg kerran päivässä. Pieniä kivuttomia supistuksia tulee siitä huolimatta joka päivä. Todettu myös pissatulehdus ja streptokokki. Pissatulehdukseen sain antibiootin ja se meni sillä ohi, mutta streptokokista sanottiin vain ettei tarvitse hoitaa kunhan synnytyksessä sitten laitetaan antibioottitippa.
Kysymykseni onkin, että voiko tämä streptokokki tarttua sikiöön raskauden aikana varsinkin jos kohdunsuu alkaa avautua ja mitä se voi aiheuttaa sikiölle?
Vastaus:
Kiitos kysymyksestä.

Kirjoitat streptokokista, ja oletan kysymyksesi perusteella, että kyse on GBS-infektiosta eli G-ryhmän streptokokista.

GBS on varsin yleisesti naisen emättimestä viljeltyvä bakteeri. On arveltu, että noin 30% naisista on GBS-positiivisia. Bakteerin häätäminen antibioottihoidolla raskausaikana ei ole nykyään tapana, koska antibioottihoidon jälkeen lähes kaikki hoidetuista naisista ovat jälleen GBS-positiivisia. Antibioottihoito ei siis häätäisi bakteeria, vaan kasvattaisi antibioottiresistenssiä eli bakteereiden kykyä sietää käyttämiämme hoitoja.

GBS-positiivisuus on tärkeä tieto lastenlääkäreille. Tämän vuoksi sitä määritetään emättimestä raskausaikana. Tieto ohjaa lastenlääkäriä antibioottihoidon valinnassa, jos syntyvällä lapsella epäilllään infektiota. GBS voi aiheuttaa lapselle siis GBS-infektion, joka voi joskus olla hyvin vaikeakin. Septisenä infektiona GBS voi olla raju.

Synnyttäjälle tämä bakteeri voi joskus aiheuttaa virtsatieinfektion, mutta septistä eli verenmyrkytyksen kaltaista tilaa GBS ei synnyttäjälle aiheuta.

Sinulla on ollut ennenaikaisen synnytyksen uhka, mutta nyt näyttää jo valoisammalta, varsinkin kun merkittävä 32 raskausviikon virstanpylväs pian saavuttuu. Onnea odotukseen!

Kysymysnumero: 1060   Aihe:  Unihäiriöt
to 18.8.2011

Hei!

Olen kolmekymmentävuotias nainen ja minulla on alle vuoden ikäinen lapsi. Kärsin nukahtamisongelmasta, joka alkoi muutama kuukausi sitten samoihin aikoihin, kun aiemmin monta kertaa yöllä heräillyt lapsi alkoikin nukkua yöt pääsääntöisesti heräämättä. Saan yleensä unta vasta kahden jälkeen ja lapsi herättää kuuden maissa. Nukahtamista häiritsee osaltaan pakottava tarve käydä vessassa noin viiden-kymmenen minuutin välein sänkyyn mentyäni. Toisina iltoina en yksinkertaisesti tunne voimakasta väsymystä ennen kuin vasta puolenyön jälkeen. Joskus taas tunnen voimakasta väsymystä, mutta uni ei vain tule ja hetken sängyssä oltuani ja pari kertaa vessassa käytyäni väsymyksen tunne häipyy.

Kävin pari viikkoa sitten lääkärissä ja sain nukahtamislääkettä (Tenoxia), jota olen ottanut yhden tabletin, jos en saa unta (käytännössä joka ilta). Tenoxin avulla nukahdan, mutta heräilen öisin ehkä hieman tavallista herkemmin. Heräilyt eivät kuitenkaan varsinaisesti haittaa, sillä nukahdan nopeasti uudestaan. Muita sivuvaikutuksia en ole havainnut. Jatkuva lääkkeen avulla nukkuminen kuitenkin häiritsee. Kaikki muut nukahtamista edesauttavat toimenpiteet ovat käytössä mahdollisuuksien mukaan.

Mitä lääkkeettömiä keinoja suosittelisit nukahtamiseen, muuta kuin perusjutut (viileä huone, liikunta ym.), jotka kyllä ovat tiedossani? Onko jatkuvasta nukahtamislääkkeen käytöstä haittaa, jos ei ole havaittavia sivuvaikutuksia? Vaikuttaako Tenox olevan minulle oikea lääke, vaikka heräilen sen kanssa helpommin?
Vastaus:
Hei,

unettomuus on melko yleinen pienten lasten vanhemmilla, erityisesti äideillä. Historiasta kuulosta siltä, että kyseessä voi olla toiminnallinen unettomuus, eli joku tekijä (tässä tapauksessa vauvan hoito) laukaisee unettomuuden, joka sitten usein jatkaa ilman tätä tekijää. Autonominen hermostosi on mennyt sekaisin ja unettomuus ja ylivireystila on "jäänyt päälle".
En kuitenkaan voi varmasti sanoa, ettei ole muuta mukana, koska yleensä vastaanotolla kyselen aika paljon vielä tämän tarinan läpi käytyä.
Mahd. joku aineenvaihduntahäiriö, joku infektiotilanne ym. tulisi sulkea pois (erityisesti tämän virtsaamistiheyden vuoksi).
Jos on kyseessä sellainen toiminnallinen unettomuus, käypähoitosuosituksen mukaan on ensisijainen hoito lääkkeetön.
Siihen kuuluu unihygienian lisäksi erilaisia psykoterapiaan perustuvia hoitokeinoja ja unettomudesta tieto (ns. kognitiivis-behavioraalinen terapia), Se voidaan saada unettomuuden hoidosta kokeneelta psykologilta (erittäin harvoin Suomessa) tai unihoitajalta. Käyntiä tulee yleensä noin 3-5.
Jos otat yhteyttä unilittoon, saat unihoitajien yhteystiedot.
Kirjoja saat myös tästä, esim. Markku Partisen "unikoulu aikuisille" ja Soili Kajasteen kirja (en muista nyt sen nimeä).
Lääkkeitä kuten Tenox ja vastaavia yleensä heikentää unen laatu ja niihin jäät helposti koukkuun, jolloin ongelma on vielä suurempi.En suosittele käyttää unilääkkeitä jatkuvasti.
Jos haluat tarkemmin katsoa sinun unihäiriötä läpi, tule Helsingin uniklinikalle.
En uskoisi, että vain kirjojen lukeminen olisi riittävä, ainakin unihoitajan kanssa olisi suositeltava käydä hoitokeinoja läpi.
Mainittakoon, että lapsesi unen laatu on myös tärkeä. Hyvä, että hän nukkuu nyt yöt läpi. Mikäli hänellä esiintyisi jossain vaiheessa uniongelmia, ne olisi tärkeä nopeasti hoitaa, ettei sinun unesi kärsi.

Kysymysnumero: 1058   Aihe:  Muu aihe
ma 15.8.2011

Hei!Olen 26-vuotias mies ja kärsin erektiohäiriöstä. Söin hiustenlähtöön finasteridia (Gefina 1/4 tabl./vrk) vuoden ajan. Huomasin erektio-ongelman jo lääkettä syödessäni, mutta oletin, että ongelma häviää kunhan lopetan finasteridin syönnin. Nyt olen ollut vuoden syömättä finasteridiä, mutta ongelma jatkuu. Eli seksuaalinen haluni ja kykyni on laskenut todella paljon. Saan kyllä erektion, mutta en helposti ja todella heikon, ts. penikseni ei yllä "täyteen mittaan". Muuten olen perusterve ja hyväkuntoinen, enkä käytä mitään lääkkeitä.Onkohan mitään mahdollisuutta, että vaiva menisi itsestään ohi, vai tarvitsenko siihen jonkun (pysyvän)  lääkityksen? Kiitos!
Vastaus:
Hei ja kiitokset mielenkiintoisesta kysymyksestä

Finansteridi on tyypin II-5-alfa-reduktaasin estäjä, toisin sanoaen se estää kivesten tuottaman testosteronin muuttumista dihydrotestosteroniksi joka on vaikuttava aine, ts mieshormoni.

Periaatteessa se voi vaikuttaa erektioon tätä kautta, joskin annostelu jota käytetään miesten hiustenlähtöön on paljon pienempi (yleensä 1 mg/vrk ) kuin hyvänlaatuisen eturauhasen liikakasvun hoitoon (5 mg/vrk).

Ihan varmuudella, jos olet ollut käyttämättä lääkettä vuoden, on se poistunut elimistöstäsi. Periaatteessa voisi mitata testosteronipitoisuutesi ja sitä kautta tarkastella asiaa. On joitakin sairauksia, jolloin ne ovat matalat.Joskin hyvin harvinaisia sinun ikäiselläsi. Luonnostaan miehellä laskee testosteronipitoisuudet iän myötä (puhutaan miesten vaihdevuosista).

Toinen vaihtoehto on kokeilla sildenafiilia 50-100 mg n puolituntia ennen yhdyntää. Lääke on erinomainen kuvaamassasi oireessa.

Kysymysnumero: 1043   Aihe:  Muu aihe
ke 3.8.2011

Olen 27-vuotias perusterve nainen.

Minulla on ollut aurallista migreeniä jo noin 20 vuoden ajan, lääkityksenä Imigran ja Panadol, raskauden aikaisiin koviin päänsärkykohtauksiin joihin ei liittynyt auraa, sain Panacodia poretabletteina. Välillä kohtauksia on tiheämmin, raskauden aikana useita, muuten harvemmin.

Näköni on vasemmassa silmässä -2.50 ja oikeassa -0.50, minulla on lasit sekä piilolinssit, en tosin ole kumpiakaan aikoihin käyttänyt muuta kuin autoa ajaessa tms.

Minulla näkyy silmissä jatkuvasti häiriöitä, kuin langanpätkiä tai viruksia mikroskoopissa. "Näyt" seuraavat katsettani, eli kun katson ylös, liikkuvat "langat" ylös jne. Näitä häiriöitä on jatkuvasti, välillä en niitä edes huomaa, olen niihin jo niin tottunut, niihin ei liity muita oireita. Niitä on ollut jo vuosien ajan.

Mistähän voisi olla kyse?
Vastaus:
Hei,

näitä silmäoireita on todennäköisimmin ns. floaters (tai ranskaksi mouches volantes). Silmässä on lasiainen, joka on geelimainen rakenne. Sihen voi kehittyä koventumisia, jotka sitten voi aiheuttaa pieniä mustia pätkiä, ikään kuin olisi itiköitä tai langanpätkiä silmän edessä. Ne tyypillisesti liikkuvat katseen mukaan.
Ne ovat yleensä vaaratomia ja voi olla degeneratiivisia, eli ne tulee ikääntymisen yhteydessä - vaikka olet vasta alle 30.
Jos haluat varmistusta, käy silmälääkärissä, joka voi varmuuden vuoksi tutkia muut silmään liittyvät asiat.
Mutta kuulostaa erittäin tyypilliseltä.

Kysymysnumero: 1051   Aihe:  Unihäiriöt
ti 26.7.2011

Hei!

Olen kärsinyt jo useita vuosia yöllisistä painajaisista, jotka kyllä enemmän tuntuvat harhoilta kuin unilta. Usein alkuyöstä herään esim. omaan huutooni tai siihen että heittelen petivaatteita tai hyppään ylös sängystä, myös mieheni on joskus herättänyt minut kun huudan täyttä kurkkua. Muutaman viime kerran olen läpsinyt vieressä nukkuvaa 2-vuotiasta lastani, ja kerran tempaisin hänet ylös sängystä aika vauhdikkaasti, koska joku uhkasi häntä unessani. Uneni ovat niin todentuntuisia, etten hetkeen ymmärrä niiden olevan vain unta tai harhaa. Aina kun herään hakkaa sydän kuin viimeistä päivää ja olen todella ahdistunut. Uhkaava asia on aina sama. Nyt pelkään että satutan lastani vahingossa näiden painajaisteni vuoksi. Ongelma on nyt tihentynyt viime aikoina, varmaan liittyen stressiin, väsymykseen ja jatkuvaan migreeniin.
Olen perusterve 31-v. nainen, migreeni vaivaa, kohtauslääkityksenä sumatriptaani, triptyl estolääkkenä sekä minipillerit ehkäisyyn.
Vastaus:
Hei,
sellaisia yöllisiä "tapahtumia" kutsutaan parasomniaksi. Siihen ryhmään kuuluu esim. painajaisia, kauhukohtauksia tai unissakävely.
Parasomniat esiintyvät liittyen tiettyyn univaiheeseen. Painajaiset esim. liittyvät REM-vaiheeseen, eli vilke-uneen. Kauhukohtauksia esiintyvät syvästä unesta. Sen takia esim. kauhukohtaukset esiintyvät yleensä yön alussa, kun syvä uni on eniten ja painajaiset eniten varhaisaamulla, kun on esiintyy REM-uni.
Jotkut parasoniat voivat olla perinnöllisiä, mutta myös esim. sairaudet (esim. kilpirauhasen liikatoiminta) tai tietyt lääkkeet voivat provosoida tai aiheuttaa sen kaltaisia ilmiöitä.
Tässä tapauksessa on huomattava Triptyl, joka on vanha mielialalääke (tyypillisesti käytössä kipuun). Sellaisia ns. trisyklisiä masenusläkkeitä saattaa aiheuttaa tai pahentaa parasomnioita.
Olisi hyvä selvittää, onko tilanne huonontunut sen aloituksen jälkeen.
Myös univaje (usein vanhemilla, joilla on vielä pieniä lapsia) voi provosoida parasomnioita.
Suosittelisin ensin selvittää tämä Triptyl-kysymys. Jos se ei johdu siitä, olisi hyvä keskustella unispesialistin kanssa, mahdollisesti tulee kyseeseen unirekisteröinti, jolla tutkitaan unen laatu ja unenaikaisia tapahtumia. Voisi periaatteessa olla, että joku muu unihäiriö vaikuttaa ongelmaan (siis pahentaa yöllisiä oireita).
Helsingin uniklinikalla on mahdollisuus tehdä unirekisteröinti videolla, eli infrapunakameralla voidaan nauhoittaa rekisteröinnissä kaikki tapahtumat.
Hoito tapahtuu yleensä syyn mukaan. Jos se on Triptyl, se on suositeltu jättää pois. Stressi tietysti voi pahentaa parasomnioita ja näin ollen stressin hallinta (psykologin kautta) voi olla hyvä hoitokeino.
Periaatteessa suurin osa parasomnioita hoidetaan lääkkeettömästi. Lääkitys tulee vain kyseeseen, jos häiriöstä tulee vaaratilanteita potilaalle tai sen omaisille tai ongelma on huomattava ja lääkkeetön hoito ei toimi.
Muista, että vanhemmille on tärkeä, että lapset nukkuvat hyvin, joten suosittelisin myös unikoulu lapsellesi, jos hän ei nuku hyvin.

Kysymysnumero: 1048   Aihe:  Raskauden ehkäisy
pe 22.7.2011

Hei!

Olen alle 30 vuotias raskaana oleva nainen ja mieltäni vaivaa eräs hölmö asia.

Ennen kuin tulin raskaasi, meillä oli mieheni kanssa melko myrskyisä parisuhde, josta johtuen ajauduin harrastamaan seksiä naispuolisen ystäväni kanssa. Nyt poden asiasta todella huonoa omaatuntoa ja tästä johtuen ajatuksiini on tullut kaikenlaisia älyttömältä tuntuvia pelkoja. Haluaisinkin nyt kysyä oman mielenrauhani vuoksi seuraavaa:

Jos nainen, jonka kanssa olen ollut sukupuoliyhteydessä olisi ollut myös miehen kanssa, niin olisiko mitenkään mahdollista että hänen emättimessään olevat siittiöt olisivat voineet kulkeutua esim. hänen sormiensa mukana minuun? Olisivatko siittiöt tässä tapauksessa vielä hedelmöittämiskykyisiä? Emme siis käyttäneet seksin aikana mitään välineitä, vaan pelkkiä sormia.

Kuinka kauan siittiöt elävät naisen emättimessä tai esim. sormissa ja onko raskaudenehkäisyyn naisten välisessä seksissä missään olosuhteissa tarvetta? Kysymykseni kuulostavat todella hulluilta, mutta toivon todella saavani niihin vastauksen ja sitä kautta itselleni mielenrauhan.
Vastaus:
Kiitos kysymyksestäsi. Ja onnea odotukseesi!

Kysymyksessäsi on piirteitä tv:n salapoliisisarjoista. Raskaus ei ala samaa sukupuolta olevien välisessä seksissä. ELi ehkäisyä ei tarvita. Inseminaatio tai muumimukisessio on ainoa tapa, jolla kaksi naista voivat saada jomman kumman geneettisen perijän.

Siittiöt ovat erittäin herkkiä kylmälle: ne kangistuvat nopeasti jos joutuvat paljaalle iholle, esim sormille. Ilmiö nähdään usein lapsettomuustutkimusten yhteydessä: siemennestenäytteen tulos on surkea, jos kuljetus on kestänyt liian kauan tai se on tapahtunut liian viileissä olosuhteissa. Naisen elimistössä siittiöt säilyvät liikkuvina 2-4 vrk, muutoinhan ne eivät ehtisi munasolun luokse: matka on siittiöiden koko huomioiden varsin pitkä, maratonia vastaava :)


Kysymysnumero: 1045   Aihe:  Kuukautiset
ti 19.7.2011

Hei!

Viime kuukautiseni olivat erityisen ohkaista ja juoksevanlaista. Ihmettelen, mistä tämä voisi johtua, sillä vastaavanlaista ei aiemmin ole sattunut. Normaalisti vuoto on rakenteeltaan paljon kiinteämpää, mutta tällä kertaa se valui kuin viini.

Olen 22-vuotias ja perusterve, mutta viimeiset pari vuotta kuukautiseni ovat alkaneet tulla keskimäärin puolentoista kuukauden välein aiemman kuukauden sijaan. Vuotoväli saattaa heitellä nykyisellään 30 päivästä jopa 50 päivään. Vuoto kestää yleensä 6 päivää. En käytä e-pillereitä enkä muutakaan hormonaalitoimintaa sotkevaa.

Olen miettinyt, voisiko harventunut kuukautiskierto liittyä esimerkiksi ruokavaliooni, sillä olen kasvissyöjä (ollut jo viisi vuotta). Veriarvoni olivat kuitenkin ainakin keväällä kohdallaan. Kuukautisten epäsäännöllisyys ei häiritse minua, mutta voisiko sillä olla jokin yhteys vuodon nestemäisyyteen? Ennen tätä nestemäistä vuotoa kuukautiskiertoni oli muistaakseni suunnilleen 42 päivää.
Vastaus:
Kiitos kysymyksestäsi!

Ruokavaliosi koostumus ei sisänsä vaikuta kuukautistesi olomuotoon, mutta mikäli olet alipainoinen, se voi vaikuttaa kiertoosi. Paino-indeksi on helppo laskea: mikäli se on alle 20, voi alipaino vaikuttaa hormonitoimintaasi.

Kertomasi perusteella oletan, että kiertosi ovat usein sellaisia, joissa munasolu ei irtoa. Tästä johtuu se, että kuukautiset eivät tule kerran kuussa. Sisänsä kuukautisvuoto voi olomuodoltaan vaihdella, enemmän kiinnitetään huomiota vuodon määrään.

Mikäli haluat vuotoja säännöllisemmiksi, voit harkita syklisen keltarauhashormonin käyttöä kuukautiskierron tukena. Teveyskeskus-, työterveys- tai opiskelijaterveyslääkäri voi määrätä luonnollisen kaltaista hormonia reseptillä sinulle.

Kysymysnumero: 1038   Aihe:  Muu aihe
to 14.7.2011

Haluaisin tietää onko miehille mitään lääketieteellistä apua miltei täydelliseen sukupuoliseen haluttomuuteen. Aiemmin suhde ollut erittäin hyvä ja aktiivinen mutta viimeisen puolentoista vuoden aikana on tapahtunut miltei täydellinen libidon katoaminen joka vaikuttaa pahasti 28 vuotta kestäneeseen onnelliseen avioliittoomme. Mieheni on 56 ja erittäin stressaavassa työssä josta ei voi ottaa vapaa aikaa seuraavaan neljään vuoteen.
Mikäli hormoni korvaus hoitoa on myös miehille tähän vaivaan vastaus olisi tosi tervetullut.
Orgasmin saaminen on työn takana ja siksi mieheni välttelee yhdyntää ollenkaan ja joka tietysti on vaikuttanut hyvin negatiivisesti aiemmin onnelliseen ja toimivaan liittoomme. Mieheni ymmärtää tilanteen ja olisi halukas kuulemaan avusta jos sitä on.
Vastaus:
Kiitos kysymyksestä. Sain sen siirtona, joten siksi vastaan nyt kovin myöhässä.

Miehille on lääketieteellistä apua sekä haluttomuuteen että kyvyttömyyteen. Ensin täytyy kuitenkin tutkia, mistä on lääketieteellisesti kyse.

Psykosomaattinen syy (stressaava työ yms.) on vasta, jos lääketieteelliset syyt sulkeutuvat tutkimuksissa pois.

Tutkimuksiin voi hakeutua joko työterveyslääkärin tai terveyskeskuslääkärin kautta. Neurologiset sairaudet ja diabetes voivat piilevänä vaikuttaa merkittävästi sukupuoliseen toimintaan.
Sivuja yhteensä 84 :  Alkuun-10... 30313233343536...+10Loppuun